مقالات

قهوه چیست

–  قهوه نوشیدنی مورد علاقه بسیاری در سراسر جهان است. این گیاه از دانه های بو داده شده گیاه قهوه، بومی مناطق گرمسیری آفریقا گرفته می شود. دو نوع متداول رشد شده عبارتند از کافه عربیکا و کافه کانفورا (همچنین به عنوان روبوستا شناخته می شود). قهوه عربیکا به دلیل طعم ملایم آن شناخته شده است و اغلب به عنوان بهترین نوع قهوه در جهان شناخته می شود. حدود 60 درصد از تولید قهوه در جهان را عربیکا تشکیل می دهد. دانه های عربیکا در ارتفاعات بالا، عمدتاً در آمریکای لاتین، شرق آفریقا، عربستان و آسیا رشد می کنند. از طرف دیگر قهوه روبوستا طعم قوی تر و تلخ تری دارد. حدود دو برابر عربیکا کافئین دارد. کشت روبوستا راحت‌تر است و در برابر بیماری‌ها و آفات مقاوم‌تر است و باعث گران شدن آن می‌شود. این گیاه عمدتاً در آفریقای مرکزی و غربی، در سراسر آسیای جنوب شرقی و در برزیل رشد می کند.

قهوه یک نوشیدنی محبوب است که منشا آن اتیوپی است. این توسط یک گله‌دار بز به نام کالدی کشف شد که متوجه اثرات محرک توت‌های قهوه شد. با گذشت زمان، یک راهب این توت ها را آزمایش کرد و یک “چای” ساخته شده از آنها ایجاد کرد. امروزه قهوه توسط درختان قهوه تولید می شود که به طور متوسط ​​سالانه یک و نیم تا دو پوند قهوه تولید می کنند. برای پاسخگویی به تقاضا در ایالات متحده، سالانه تقریباً 1.6 میلیارد درخت قهوه مورد نیاز است. محتوای کافئین در قهوه متفاوت است، با 8 اونس. فنجان حاوی 85 تا 110 میلی گرم کافئین. کلمه قهوه از کلمه عربی “قهوه” گرفته شده است که به معنای “آنچه نیرو می دهد” است.

انواع مختلفی از نوشیدنی های قهوه نیز وجود دارد که هر کدام روش و طعم خاص خود را دارند. برخی از محبوب ترین عبارتند از :

1. اسپرسو: شکل غلیظی از قهوه که در قالب‌های کوچک و قوی سرو می‌شود و با فشار دادن آب داغ به دانه‌های ریز آسیاب شده قهوه تهیه می‌شود.

2. کاپوچینو: یک نوشیدنی قهوه ایتالیایی که به طور سنتی با مقادیر مساوی اسپرسو، شیر بخارپز و شیر کف تهیه می شود.

3. آمریکانو : سبکی از قهوه که با افزودن آب داغ به اسپرسو تهیه می شود و به قهوه استحکامی مشابه، اما طعمی متفاوت از قهوه معمولی می دهد. 4. لاته: نوشیدنی مبتنی بر قهوه که عمدتاً از اسپرسو و شیر بخارپز تهیه می شود و فقط مقدار کمی کف دارد.

4. موکا: گونه ای از کافه لاته، نسخه ای با طعم شکلات از لاته است.

5. ماکیاتو: یک نوشیدنی قهوه اسپرسو با مقدار کمی شیر که معمولاً کف کرده است. 7. قهوه ترک: این روش سنتی شامل دانه های ریز آسیاب شده قهوه است که در یک قابلمه مخصوص به نام cezve می جوشانند. معمولاً بدون فیلتر سرو می شود و در نتیجه آن یک دم نوش قوی و غنی به دست می آید.

6. فرنچ پرس: که به عنوان دیگ پرس یا دیگ پلانجر نیز شناخته می شود، این روش دم کردن شامل خیساندن قهوه درشت آسیاب شده در آب داغ و سپس فشار دادن پیستون برای جدا کردن تفاله ها از مایع است.

7. دم کردن سرد: این روش شامل خیساندن تفاله قهوه در آب سرد برای مدت طولانی، معمولاً در طول شب است. نتیجه یک قهوه غلیظ صاف و کم اسید است که اغلب با آب یا شیر رقیق می شود و روی یخ سرو می شود. 10.قهوه ویتنامی: یک سبک محبوب در ویتنام، این قهوه با دم کردن قهوه قوی و بو داده تیره از طریق یک فیلتر قطره ای فلزی کوچک در یک فنجان حاوی شیر تغلیظ شده شیرین درست می شود. اغلب روی یخ سرو می شود.

 

  • هر نوع قهوه یک تجربه منحصر به فرد را ارائه می دهد که مطابق با ترجیحات طعم و نیازهای کافئین متفاوت است. چه یک شات ساده و قوی اسپرسو را ترجیح دهید یا یک کاپوچینوی خامه ای و کف آلود،در آخر برای افراد گوناگون مدل ها متفاوتی وجود دارد.

 

فواید نوشیدن قهوه :

  • عملکرد فیزیکی را افزایش می دهد: کافئین، یک جزء کلیدی در قهوه، می تواند با افزایش سطح آدرنالین، عملکرد فیزیکی را افزایش دهد.
  • غنی از آنتی اکسیدان ها: قهوه منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها است که می تواند به محافظت از بدن شما در برابر آسیب مولکول های مضر به نام رادیکال های آزاد کمک کند.
  • افزایش هوشیاری ذهنی: کافئین موجود در قهوه می تواند به بهبود هوشیاری ذهنی و عملکرد شناختی کمک کند.
  • ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماری ها را کاهش دهد: برخی مطالعات نشان می دهد که مصرف قهوه ممکن است با کاهش خطر ابتلا به بیماری هایی مانند پارکینسون، دیابت نوع 2 و انواع خاصی از سرطان مرتبط باشد. می تواند به
  • کاهش وزن کمک کند: قهوه می تواند میزان متابولیسم شما را افزایش دهد، که ممکن است به چربی سوزی کمک کند.
  • ممکن است خلق و خو را بهبود بخشد: کافئین موجود در قهوه می تواند با افزایش سطوح انتقال دهنده های عصبی خاص در مغز به عنوان یک ضد افسردگی خفیف عمل کند.
  • منبع مواد مغذی: قهوه حاوی چندین ماده مغذی ضروری از جمله ریبوفلاوین، اسید پانتوتنیک، منگنز، پتاسیم، منیزیم و نیاسین است.
  • ممکن است خطر سکته مغزی را کاهش دهد: در برخی مطالعات، مصرف منظم قهوه با کاهش خطر سکته مغزی و بیماری قلبی مرتبط است. به یاد داشته باشید، در حالی که قهوه فواید بالقوه ای دارد، مصرف آن به دلیل عوارض جانبی بالقوه مانند بی خوابی، بی قراری، ناراحتی معده، افزایش ضربان قلب و غیره نیز اهمیت دارد. همیشه با یک متخصص مراقبت های بهداشتی برای مشاوره متناسب با شرایط سلامت شخصی خود مشورت کنید.

مضرات نوشیدن قهوه :

  • اضطراب
  • بی خوابی
  • مشکلات گوارشی
  • تجزیه عضلانی
  • اعتیاد
  • فشار خون بالا
  • سردرد
  • ضربان قلب نامنظم
  • عصبی بودن
  • تحریک پذیری
  • تکرر ادرار یا ناتوانی در کنترل ادرار
  • ضربان قلب سریع
بازگشت بە لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *